Slow Living – få mere balance og indre ro i din hverdag

Hvilket tempo er din hverdag? Og passer det til dig?

Hvilket tempo har du brug for?

Hvilket tempo understøtter din balance og din livsglæde?

Et højt tempo i livet kan komme af mange ting. Du kender jo din egen livssituation og dine livsforhold bedst, og måske du lige nu kan tænke på 2-3 ting, som har øget tempoet i dit liv i den seneste tid:

1____

2____

3____

 

Hvad er slow living?

Ifølge Brooke McAlary, som har skrevet bogen SLOW, er grundlaget for slow living evnen til at være bevidst om balancen mellem hvad vi har brug for og hvad vi ikke har brug for; at sige ja og nej; at have fokus på de vigtigste ting; at kende vores værdier og kunne adskille dem fra behov som egentligt ikke har værdi for os.

 

Slow living kan også være at leve et liv, der er enkelt, og hvor man lader sig selv at glædes mere ved de små ting i livet, ligesom det er at have fokus på at skabe et liv, der er baseret på det indhold, der er værdifuldt for netop DIG. Det handler om at træffe nogle bevidste og sunde valg for sig selv.

 

 

Hvorfor kan slow living være svært i en hektisk hverdag?

Måden vi har valgt (bevidst eller ikke-bevidst) at lave rammen for vores liv, kan være med til at sætte betingelsen for tempoet.

Det er i mange tilfælde vores egne valg, der skaber hverdagens indhold, men nogle gange er hverdagen blevet på en særlig hektisk måde, uden at det egentligt opleves som et aktivt valg. Derfor kan slow living for nogle mennesker være svært at komme igang med, fordi betingelserne i hverdagen kan vanskeliggøre det. Og man kan opleve, at man har tilvænnet sig et særligt tempo og et særligt niveau af stress, så man ikke længere bemærker, at tempoet går for hurtigt – og at man ikke ser, at slow living kan være en mulighed.

 

Hvordan er din ramme og dine betingelser for hverdagens indhold?

Er slow living et ønske hos dig?

Er det en mulighed?

Hvis det er et ønske, men ikke en mulighed, hvordan kan det så blive en mulighed?

🧡

 

 

Slow living kan åbne for, at du have dig selv endnu mere med i det, du foretager dig – og dermed føle dig mere levende i livet.

 

Hvordan kommer du igang med Slow Living?

 

 

Her er 5 ideer og inspiration til dig der ønsker mere slow living og til dig der ønsker at reducere stress i dit liv:

1) BEVÆG DIN KROP MERE LANGSOMT

Bemærk dit tempo, når du går. Bemærk dit tempo, når du gør noget med din krop, f.eks. laver mad, gør rent eller andet. Bemærk om du ER i verden fra dit hoved eller fra din krop.

Begynd aktivt at tilvælge at bevæge dig mere langsomt. Sæt tempoet ned når du går, når du ordner noget, når du bevæger dig rundt – så du kan mærke og bemærke dine bevægelser. Mærk når du rækker armen ud efter f.eks. et glas vand. Mærk når flytter dine fødder. Mærk når du bevæger din krop. Du kan eventuel sætte langsom musik på og lade dig krop bevæge sig som kroppen selv har lyst til – og bemærk bevægelserne.

 

2) FORDYB DIG

Fordyb dig – når du fordyber dig, fx i læsning, perler, maleri, digte, yoga mv., så fremmer du nærvær. Når du fremmer nærvær, så begynder alt det, der er mindre vigtigt, at “falde bort” fra sindets opmærksomhed, og det bliver mere tydeligt, hvad der er reelt vigtigt for dig. Når det kommer til syne, så værn om det og tillad dig selv så vidt det er hensigtsmæssigt i dit liv at beskæftige dig med fordybende opgaver.

 

3) MINIMER FORSTYRRELSER

Der er meget larm i omverden. Larm i form af forstyrrelser. Nyheder, SoMe, SMS, e-mails, arbejdsopgaver uden for arbejdstid, reklameskilte, reklamer på medier… over alt er der en mulighed for at blive forstyrret.

Når du vil bevæge dig ind i Slow Living, så er det en helt central opmærksomhed at minime forstyrrelser. START med at bemærke, hvornår der optræder en forstyrrelse. En forstyrrelse er noget, der bringer din opmærksomhed væk fra det, du er igang med – og det kan foregå næsten uden at vi bemærker det.

Når du begynder at få øje på de mange forstyrrelser, så begynd at minimere interaktionen med dem – og det vil nogle gange også kræve, at du fravælger nogle af de foretagener eller platforme, hvor du modtager forstyrrelser fra. Hvis du ikke kan fravælge forstyrrelser, så kan du måske i stedet have en skærpet opmærksomhed på, om noget bevæger dine tanker hen på andre ting, end det du var igang med – og om denne bevægelse er positiv eller negativ for dig.

 

4) INDHOLD I HVERDAGEN

Reflekter over hvad du har af indhold i hverdagen – hvad interagerer du med; hvad deltager du i; hvad engagerer du dig i; hvad bruger du tid på… Bemærk om der er noget særligt af dette indhold, som giver dig meget glæde og energi. Bemærk om der er noget særligt af dette indhold som dræner energi, eller som “fylder”.

Overvej om du på en hensigtsmæssig måde kan trappe ned eller helt afslutte det, der dræner eller fylder.

Ind til benet. Hvad ønsker du at bruge din tid og dermed dit liv på?

 

5) LIVSVÆRDIER

Undersøg din egne livsværdier, så du bliver in tune med, om du lever et liv, der er i overensstemmelse med dine livsværdier.

Hvad er ægte værdifuldt for dig? Tænk lige nu på max 5 værdier, også selvom der er flere værdifulde livsværdier for dig,

Er der noget i dit liv, du bruger tid og penge på, som ikke er værdifuldt for dig?

Hvilke værdier, som er vigtige for dig, bruger du slet ikke tid på? Og hvilke skal have mere fokus?


 

Hvis du ønsker inputs, guidens, et rum for refleksioner, et rum til at (gen)finde et tempo der matcher dig, eller til at blive understøttet i din proces, så kontakt mig på SMS eller telefon på 3199 8000 eller send mig en mail på: ann-jeanett@vaer.dk. 

Du kan evt. også se mere om sessioner og forløb her.